Daha fazla desteğe mi ihtiyacınız var?
SSS'leri, video kılavuzlarını, makaleleri ve daha fazlasını bulun.
Sonuç bulunamadı!
Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Yardım Merkezi
Atık filtresi çamaşır makinesinin tabanında bulunur ve düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Filtreye ulaşmak için alt kısımda bulunan sepeti öne çekebilir ya da çıkarabilirsiniz. Filtreyi çevirerek yerinden sökebilir ve elinizde yıkayabilirsiniz. Bulaşık makinenizin atık filtresini en az üç ayda bir temizlemeniz gerekir. Kuruduktan sonra filtreyi makineye yeniden yerleştirebilirsiniz.
Çamaşır makinesinde yıkanmaması gereken eşyalar konusunda en iyi cevabı eşyalarınızın kullanım önerilerini kontrol ederek bulabilirsiniz. Ancak her eşya böyle bir yönlendirmeye sahip olmayabilir. Kolayca kırılabilecek bulaşıklar, el boyaması ya da altın/gümüş detayları bulunan cam ve porselenler, kalay ya da alüminyum kaplama tencereler, deforme olabilecek incelikte plastikler, kristal bardaklar gibi bulaşıkları makinede yıkamanız önerilmez.
Düzenli ve detaylı temizlik çamaşır makinenizin ömrünü uzatır ve performansını artırır. Zamanla makinenizin değişik yerlerinde biriken deterjan, yumuşatıcı ve kir kalıntıları çamaşır makinenizden aldığınız verimi düşürür ve bakteri oluşumuna uygun bir ortam yaratır.
Makinenizin deterjan çekmecesi, kazanı, şebeke su giriş hortum filtresi ve pompa filtresinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Ek olarak, çamaşır makinenizi ayda bir kez deterjansız ve yüksüz çalıştırarak tüm parçaların sıcak suyla temizlemesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşır makinesindeki pompa ya da atık filtresi; giysilerinizden düşen bozuk para, düğme, çakmak gibi yabancı maddelerin ve kir kalıntılarının su tahliye hortumunu tıkamasını önleyen parçadır. Makinenizin performansının düşmemesi için 3 ya da 4 ayda (yaklaşık 30 yıkamada) bir pompa filtresini temizlemeniz gerekir. Pompa filtresini temizlemeye başlamadan önce çamaşır makinenizin fişini çekmeyi unutmayın.
Pompa filtresi, çamaşır makinesinin ön yüzündeki yere yakın kapağın arkasında bulunur. Makinenizin modeline göre, bu kapağın arkasında sadece pompa filtresi ya da pompa filtresiyle birlikte ince bir tahliye hortumu da bulunur.
Pompa filtresinin içinde bir miktar pis su olması normaldir. Temizliğe başlamadan önce bu suyun tahliye edilmesi gerekir. Tahliye hortumu olan modellerde, hortumun ucundaki tıpayı açarak pis suyu boşaltabilirsiniz. Su tamamen boşaldıktan sonra hortumun tıpasını takmayı unutmayın.
Makinenizde bu hortum bulunmuyorsa, filtreyi sökmeye başladığınızda pis su boşalacaktır. Bu sebeple temizlikten önce suyu akıtabileceğiniz bir kap ya da kuru bir bezi hazır bulundurmanız gerekir. Daha sonra filtreyi üzerinde gösterilen yönde çevirerek yerinden çıkarabilir ve yıkayabilirsiniz. Parçaları doğru bir şekilde yerine yerleştirdikten sonra makinenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.
Çamaşır makinenizden uzun yıllar yüksek performans almak için doğru kullanıma, temizliğe ve düzenli bakım yaptırmaya özen göstermeniz gerekir. Makinenize kapasitesinin üstünde çamaşır yüklemek, çamaşırların tamburda gerektiği gibi dönmesine engel olur. Bu durum çamaşır makinenizin motoruna ve diğer hareketli parçalara fazladan yük bindirerek arızalara neden olabilir.
Daha uzun ömürlü bir çamaşır makinesi için temizlik de çok önemlidir. Deterjan kalıntıları ve biriken kirler su akışını engelleyerek makinenizin iç aksamına zarar verebilir. Bu nedenle kapı lastiği, deterjan haznesi, kalıntı filtresi ve tahliye hortumunu düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Ayrıca yetkili bir servise düzenli olarak bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden onarmak çamaşır makinenizin ömrünü uzatır.
Giysilerinizin yıkama talimatı etiketleri yıkanabilecekleri en yüksek sıcaklığı gösterir. Giysiler belirtilenden daha düşük ısılarda yıkanabilir ancak daha yüksek ısılar yıpranmalarına ve çekmelerine neden olabilir.
Yün, ipek, dantel giysiler, parlak ve koyu renkli kumaşlar, kotlar ve hafif kirli çamaşırlar düşük ısıda yıkanmaya uygundur. İç çamaşırı, nevresim, havlu ve zorlu kirlerin bulunduğu giysileri yıkama talimatlarını göz önünde bulundurarak yüksek ısılarda yıkayabilirsiniz.
Çamaşır makinenizi sürekli düşük sıcaklıklarda çalıştırmanız önerilmez. Enerji tasarrufu için az kirli, hassas ve koyu renkli çamaşırlarınızı yıkarken düşük sıcaklıkları tercih edebilirsiniz.
Yeni enerji etiketleri ve enerji etiketleri değişimi ile ilgili bilgileri aşağıdaki başlıklarda bulabilirsiniz.
Enerji etiketleri neden değişti?
Avrupa Birliği tarafından yayınlanan mevzuat düzenlemeleri sebebiyle, Türkiye'de satışı yapılan buzdolabı, derin dondurucu, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi ve televizyon ürünlerinin enerji etiketlerinde değişikliğe gidilmiştir.
Ürünün içinden neden iki tane enerji kartı çıktı?
Avrupa Birliği tarafından yapılan düzenleme sebebiyle, 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle hem eski hem de yeni enerji etiketi ile ürünler üretilmeye başlandı. 1 Mart 2021 tarihinden itibaren buzdolabı, derin dondurucu, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi ve televizyon ürünlerinin sadece yeni enerji etiketleri ile üretilecek.
Yeni düzenleme ile ürünümün enerji verimliliğinde bir değişiklik olacak mı?
Ürünlerinizde enerji sarfiyatı olarak herhangi bir değişiklik olmamıştır. Enerji sınıfında farklılık yeni mevzuat tarafından belirlenen ölçüm yöntemleri nedeniyle meydana gelmiştir.
Çamaşır makinesi yeni enerji sınıfı etiketi
Kare kodu (QR) uygun bir kare kod okuyucu uygulama ile okutulduğunda ürün bilgi formuna ulaşılacaktır. Bu bilgi ürün kullanma kılavuzlarında da bulunacaktır.
Beyaz eşyalarınızla ilgili sormak istediğiniz konular olduğunda, internet bağlantısı olan cihazınızın üzerindeki "Destek Servis" tuşuna 3 saniye basınız. 15 dakika içerisinde müşteri temsilcisi tarafından geri aranırsınız. "Destek Servis" logosu bulunan cihazlar için geçerli olan bu özelliğin kullanılabilmesi için, cihazınızın kurulum ve bağlantılarının yapılmış olması gerekmektedir.